Deactiveren van plugins in WordPress

Tijdens het oplossen van problemen van een WordPress website wordt aanraden om alle plugins deactiveren en ze één voor één activeren.  Het  is ergste is je wordt  buitengesloten wordt van uw WordPress admin panel, dus je kunt niet de plugins op een eenvoudige manier uit te schakelen. Als u ooit geconfronteerd het White Screen of Death  ‘ WSOD ‘ “witte scherm van de dood” , dan weet je precies waar we het over hebben.  In dit artikel zullen we laten zien hoe je alle plugins WordPress uitschakelen wanneer niet in staat om toegang te krijgen tot wp-admin gebied.
Er zijn twee methoden om het uitschakelen van uw plugins. Een manier is via een ftp connectie en de via phpMyAdmin.

Deactiveren alle plugins via FTP

filezilla_client-icon

In deze methode, moet u dan ook te gebruiken FTP of bestandsmanager, zoals Filezilla .  Maakt verbinding met u website. Navigeer naar de /wp-content/ folder. U krijgt een map met de naam plugins te zien. Wijzig de naam van de map plugins om Alles wat u wilt. In ons voorbeeld zullen we noemen het “plugins.deactivate”. Zodra u dit doet, worden al je plugins worden gedeactiveerd.
De meeste van de tijd Wanneer u dit doet, bent u meestal we geblokkeerd van uw admin panel. Als het probleem was met de plugins, moet u in staat om uw login /wp-admin/. Zodra je dat doet, ga terug naar je /wp-content/ map en hernoem “plugins.deactivate” terug naar plugins. Nu kun je een plugin tegelijk activeren totdat uw site breekt opnieuw. Op welk punt, weet u precies welke de plugin probleem veroorzaakt.

Deactiveren alle plugins via phpMyAdmin

Ook kunt u alle plugins met phpMyAdmin deactiveren.  Als je niet weet hoe je naar phpMyAdmin, dan raden wij het ​​gebruik van de FTP-methode hierboven.  PhpMyadmin kan je benaderen via de beheersconsole, zoals Cpanel, bij de hostingsprovider.

Eerst moet u weten welke database nodig heeft. Dit is eenvoud op de zoeken in de wp-config.php in de root directory van de wordpress website. Maak verbinding met een ftp client, zoals Filezilla FTP Client, selecteer het bestand wp-config.php. Klik recht met de muis en selecteer view /edit.  De standaard tekstverwerker wordt geopend.  Op in het begin van dit bestand, ongeveer op regel 19 staat:

// ** MySQL settings - You can get this info from your web host ** //
/** The name of the database for WordPress */
define('DB_NAME', '<database_naam>');

In uw WordPress database gaan in de tabel <prefix>_options.  Zoek de naam van de optie ‘active_plugins “. Wijzig nu de waarde van die optie en verander het naar dit: a: 0: {}

 

phpmyadmin_wp-options

Screenshot van phpmyadmin van wp_options tabel

 

 

Ik hoop dat je het bovenstaande niet nodig heeft, maar je weet nu wat je moet doen.

 

About Peter van der Plaat

Laat een reactie achter ...

*


2 + six =