Inspiratie sessie met Mike Larson

Vandaag ben bij ik een inspiratiesessie met Mike Larson geweest. Deze bijeenkomst was georganiseerd door Camulet Photo Nederland en Sunbounce. Deze bijeenkomst begon om 10:00 uur en werd gehouden in een wijnboerderij in Vlaardingen. Mike Larson is een van de top bruidsfotografen in Amerika.

Mike vertelde hoe hij zijn carriere is begonnen als fotograaf en op welke manier hij zijn business en klantenkring heeft opgebouwd. In zijn presentatie liet hij foto’s en showcases zien over zijn bedrijf. Hij heeft stukje bij beetje zijn reputatie opgebouwd en uitgebreidt.

Ondertussen was het (voormalig) bruidspaar Wendy en Niels gearriveerd. Mike liet zien hoe het stel moest staan om een goede foto te krijgen van een verlovings foto.(engagement shoot). Door hun op hem en haar op haar gemak te stellen creeer je een band en vertrouwen wat de foto’s alleen maar te goede komen. Dit soort verlovings fotografie is in Amerika erg populair.

Mike Larson met "aanstaande" bruidspaar

Mike demostreert hoe de modellen moesten staan.
Daarna zijn we met het koppel naar buiten gegaan om  foto’s te nemen  in de tuin van de wijnboerderij. Het weer was nog steeds erg bewolkt maar het was droog. Mike maakt wat foto’s van het koppel terwijl zij liepen. Deze manier van werken (life-style shoot) is Mike erg bekend om. Het lijkt net of deze foto’s als snapshot is gemaakt zonder te poseren.

Mike Larson controleer de instellingen van zijn cameraMike controleert zijn instellingen van zijn camera

Mike Larson en Sunbounce ReflectorMike legt het gebruik van een Sunbounce reflector uit, hoe je met dit reflectie scherm het licht zodanig kan sturen zodanig dat het model wordt belicht.

 

Na ongeveer een drie kwartier te hebben gefotografeerd zijn we weer verder gegaan met zijn presentatie.  Hij vertelde hoe hij zichzelf onderscheidde van andere fotografen door een andere look aan zijn foto’s te geven. Hij maakt gebruik van een of meerdere assistenten die hem helpen bij zijn werk. Tijdens een shoot maakt hij veel gebruik van close-ups en detail opname, deze bepalen vooral de sfeer van de bruiloft/verloving. Inmiddels had het bruidspaar van kleding gewisseld en we zijn weer naar buiten gegaan.

Bruidspaar poseertWendy en Niels poseren in hun trouw kleding

Bruidspaar met Sunbounce ReflectorBruidspaar wordt “verlicht” door een reflectiescherm.Ik merkte dat deze reflectoren een zeer hoge reflectiecapacteit hebben. Het weer was bewolkt, maar het effect van dit scherm zichtbaar aanwezig. Door het scherm te kantelen kon je toch het bruidspaar goed uitlichten. De lichtopbrengst van deze reflectoren is zo hoog omdat het scherm strak gespannen is en niet vervormd in de wind. Daarnaast is het van lichtwaardig maar zeer stevig materiaal gemaakt zodat het eenvoudig is, om  dit scherm te hanteren. California Sunbouce heeft een heel scale van reflectie en andere windlaat scherm leverbaar.
Bruid op Vespa scooterCamulet Photo had een witte Vesta scooter geregeld als prop. Mike was helemaal weg van deze scooter en zou hem zo nemen naar huis, maar ja een vespa in een vliegtuig……

 

Veel fotografen bij Mike LarsonOp zo’n dag ben je niet de enige fotograaf. Er waren ongeveer 50 mensen aanwezig. Zij zijn  hoofdzakelijk werkzaam als bruidsfotograaf.

 

Mike Larson geeft aanwijzingen aan het bruidspaarMike “stuurt”  de bruid bij hoe zij het lichaam moest houden.

 

 

 

 

 

Na deze buiten sessie  was er een stroomstoring die drie kwartier duurde daarna vervolgde Mike zijn presentatie. Hij vertelde hoe hij zijn klanten werft d.m.v. Facebook, Twitter en andere sociale gemeenschappen op het internet. Heel veel van zijn klanten zijn weer bekende van “oude klanten” van Mike. Hij vertelde dat mond tot mond reclame de beste manier is om klanten te werven omdat zij het resultaat van zijn foto’s bij vrienden en kennissen hebben gezien. Sinds kort heeft hij als service , dat hij het bruidspaar een Apple Ipad   voor twee weken uitleent,  zodat zij de foto’s kunnen laten zien aan hun vrienden en kennissen.

Om half zes was hij klaar met de lezing. Mike ging de volgende morgen weer naar de States toe, waar hij de opvolgende dag een shoot had van 13 uur. Ik vond deze dag zeer geslaagd. Ik heb heel veel opgestokenn van Mike hoe hij zijn bedrijf runt en exploiteert al met al een dag voor inspiratie.

Laat een reactie achter ...

*


3 − = one