Stadswandeling Leiden

Vandaag heb ik een wandeling gemaakt in Leiden. Het was stralend weer, een mooie blauwe lucht met veel zon. Aangezien het midden op de dag was en de zon hoog aan de hemel stond, was het een uitstekende gelegenheid om HDR foto’s te maken. Door het extreem zonnige weer is het contrast tussen licht en donker erg groot, waardoor één enkele foto geen juiste weergave kan geven. Via de HDR techniek vergroot je het dymamisch bereik door een belichtingstrap te maken, waardoor de foto meer detail kan weergeven.

Ik ben begonnen bij het Galgewater bij de molen de Wip.

Leiden Molen de Put


Huis op de hoek van Oude Varkenmarkt en de Groenhazengracht.

Vanaf het Galgewater ben ik overstoken door de Oude Varkenmarkt op de hoek van de Groenhazengracht. Hier staat een zeer oud huis. Je kan zien aan de schaduw van de dakgoot dat de zon hoog aan de hemel stond. Het was onmogelijk om in één foto alle details weer te geven omdat de sensor van een digitale camera niet in staat is om dit allemaal te registeren. Dit in tegenstelling tot het menselijk oog dat een veel groter bereik heeft doordat onze hersenen deze schaduwen anders interpreteren dan een sensor.


leiden-corner
Via de Sebastiaandoelen, de  Doelen en Lokhorststraat naar ben ik naar de Pieterskerkstraat gelopen. Het huis op de hoek van de Pieterskerkstraat en het Pieterskerkhof stond prachtig in het zonnetje. In de omgeving van de Pieterskerk zijn vele mooie foto’s te maken van oude huizen en pittoresque straatjes.

Orgel in de Pieterskerk te Leiden

De Pieterskerk wordt al jaren niet meer gebruikt als kerk. Het licht was schitterend in deze kerk. Hier heb ik een paar fantatische HDR foto’s kunnen maken van het interieur en het orgel.
Zie in mijn HDR portfolio voor meerdere foto’s.

 

Laat een reactie achter ...

*


6 + = eight